Turşu faydalıdır ziyanlı?

Turşu faydalıdır ziyanlı?Turşu tərəvəz və ya meyvələrin su, duz, bəzən ədviyyatlar içərisində fermentə edilərək hazırlanan, probiotik xüsusiyyətlərə sahib və həzm sistemi sağlamlığına fayda verən bir ferment qidadır.

Bəziləri turşunun faydalı olduğunu söyləsələr də zərərli olduğunu deyənlər də az deyil.

Bəs turşu yemək faydalıdır ya zərərli?

Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibindəki antioksidantlarla immun sistemini dəstəkləyə bilir.

Müxtəlif tərəvəz və ya meyvələrin fermentasiya edilərək hazırlanan bir qida olub, tərkibindəki probiotik bakteriyalarla həzm sistemini dəstəkləyir. Aşağı kalorili olmasına baxmayaraq lif, vitamin C, K və mineral baxımından zəngindir.

Tursunun faydalari nelerdir?

Probiotik tərkibi ilə həzm sistemini dəstəkləyir və antioksidantlar isə immun sistemini gücləndirir, həmçinin aşağı kalorili olub, çəkiyə nəzarət edir.

Maddələr mübadiləsini tənzimləyir: Vücudu infeksiyalara qarşı qoruya bilir.

Çəki nəzarətinə kömək edir: Aşağı kalorili olması, lif tərkibi və tox tutucu xüsusiyyətləri ilə çəki nəzarətinə dəstək olur.

Vitamin və mineral qaynağıdır: Turşu, fermentasiya edilmiş tərəvəzlər və ya meyvələrdən hazırlandığından, C vitamini, K vitamini, potassium kimi vitamin və mineralları təmin edir.

Bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırır: Lif tərkibi, bağırsaq hərəkətlərini təmin edə bilir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını ala bilir.

Tursu suyunun faydalari nelerdir?

Turşu faydalıdır ziyanlı?Həzm sistemini dəstəkləyir

İmmuniteti gücləndirir

Xərçəng riskini azaldır

Ürək sağlamlığını qoruyur. Qan təzyiqini aşağı salır, mənfi xolesterini aşağı salaraq yaxşı xolesterini artırmağa kömək olur. İnfarkt riskini azaldır.

Arıqlamağa kömək edir.

Sağlam Qida     Baxılıb: 51   Tarix: 16 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Bir çox problemin düşməni olan qurudulmuş xurmanın faydaları nələrdir?

Qurudulmuş xurma bir çox xəstəlik üçün şəfa mənbəyi hesab olunur. xəbər verir ki, ürək problemləri, təzyiq, şəkər kimi bir çox narahatlıqlar zamanı effektli təsirə malikdir. Payız-qış mövsümünün ən dadlı nemətlərindən biridir

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama

Sink nədir?

Sink, vücudumuz üçün həyati önəm daşıyan mineraldır. Sink nə üçün vacibdir? Sink hansı qidalarda mövcuddur?. Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz. Bu mineral, bir çox kimyəvi maddələr reaksiyasını

Alma qabığı və çayı meyvəsindən daha faydalıymış... Faydaları nələrdir?

Almanın faydalarından daha öncəki məqaləmizdə bəhs etmişdik. Ancaq əksər insan almanın qabığını soyaraq yeməyi seçirlər. xəbər verir ki, mütəxəssislər alma qabığının ən az alma kimi faydalarının olduqca çox olduğunu dil

Çoxlarının müraciət etdiyi Propolisi əslində istifadə etmək olarmı?

Propolis, arıların yarpaq tökən ağacların tumurcuqlarından və qabıqlarından topladığı, balmumu polen və tüpürcək ifrazatları ilə zənginləşdirdikləri bir maddədir. Arılar propolisi pətəkləri dezinfeksiya etmək, tikinti material

Qırmızı kələmin faydaları

Kələmin bir çox növü mövcuddur. Hər bir növü vitamin və minerallarla olduqca zəngin tərəvəzdir. Tərkibindəki yararlı maddələrin təsiri ilə güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan qırmızı kələmin faydaları olduqca çoxdur. xəbə

Xəstəliklərin qənimi - İtburnu bəhməzinin faydaları nələrdir?

İtburnu bitkisi insan sağlamlığı üçün olduqca vacib və əhəmiyyətli bitkidir. Bu barədə öncəki məqaləmizdə bəhs etmişdik. xəbər verir ki, itburnu çayı, bitkisi faydalı olduğu kimi, bəhməzinin də yararları olduqca mühümdür

Qarağat yarpaqlarının faydaları nələrdir?

Qarağat insan orqanizmi üçün faydalı olan giləmeyvə hesab edilir. Qara qarağatın özü kimi, yarpaqlari da çox faydalıdır. Bəs qara qarağat yarpaqlarının faydaları nələrdir?. təqdim edir:. İmmun sisteminin zəifləməsini arada

Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?

Təbii məhsulların artıq çətin tapıldığı və çox dəyərli olduğu zamanda yaşayırıq. Çünki tərkibi dəyişən qidalar sağlamlıq cəhətdən bir çox problemə zəmin yaradır. Bəs hansı şəfalı bitkiləri tanıyırıq və nə qədər məlumatlıyıq?


bogaz agrisi cinsi xestelikler qarin agrisi tecili tibbi yardim