Qarında köp
Bağırsaqda qazın yaranması bir çox insanın ortaq problemidir. Fizioloji prosesdir.
Doktorinfo.az xəbər verir ki, havanın bir hissəsi qida ilə udulur, əksəriyyəti isə qidanın mənimsənilmə prosesində formalaşır, bağırsaq mikroflorası tərəfindən ifraz olunur.
Qarında kopu yaradan faktorlar:
Qastrit
Yogun bagırsaq iltihabi
Öd kisəsinin iltihabı
Qurd
Bağırsaq şişləri və s.
Bununla yanaşı yeyilən qidalar da qarında köpü yarada bilər.
Bes hansi qidalar buna yol acir?
Qazlı içkilər
Dənli bitkilər
Tərəvəzlər
Paxlalılar
Süd məhsulları.
Bəzi tədbirlər alınaraq qarında köp problemini azalda bilərsiniz.
Bunun üçün:
Gün ərzində tez-tez az-az yeyin
Gün ərzində 2 litr maye qəbul edin
Qida qəbulu arasında 3 saatdan çox məsafə buraxılmamalıdır.
f Paylaş