Gül kələminin faydaları nələrdir?
Dadı ilə seçilən gül kələminin bir çox faydaları mövcuddur.
Həm yeməklərdə həm də qızartmalarda istifadə edilir.
Faydaları nələrdir?
doktorinfo.az təqdim edir:
Vücudu toksinlərdən təmizləyir – Vücudun hazırda mövcud olan toksin atma mexanizmləri vardır. Bunlar, bağırsaqlar, böyrəklər, qaraciyərdir. Gül kələmi bu üç sistemi də qısa müddətdə çalışdırmağa çalışır.
Qəbizliyi yox edir – İçindəki liflər sayəsində gül kələmi istifadə edildiyi zaman maddələr mübadiləsi sistemi herekete keçirərək qəbizliyin qarşısını alır.
Sidik yolları infeksiyasının yaxşılaşmasına kömək olur – Xəstəliklərə səbəb olan bakteriyalara qarşı təsirli bir antibakterial funksiyasını yerinə yetirir.
Altsheymerə yoluxmaq riskini aşağı salır – Kələmin içindəki vitaminlər, altsheymer xəstəliyinə qarşı qoruyucu xüsusiyyəti olan bir maddədir. Mütəxəssislər bu səbəblə beyni də guclendirdiyini söyləyərək istifadə edilməsinin əhəmiyyətini vurğulayırlar.
Miqreni azaldır – Tərkibindəki maddələr sayəsində uzun müddət istifadə edildiyi zaman miqrenə qarşı mübarizə xüsusiyyəti mövcuddur.
E vitamini deposudur – Xüsusilə yarpaqlarinda mövcud olan E vitaminlərini vücudumuza qazandırmaq üçün bişirərkən 4-5 ədəd yarpağını istifadə edə bilərsiniz.
Xəstəliklərə qarşı mübarizə aparır – İmmun sistemini qorumağa kömək edir. Xüsusilə qış aylarında ara qidalarda bol-bol istifadə edilməlidir.
Şahanə Quliyeva
f Paylaş